Go to market

"The essence of strategy is choosing what not to do."

Hoe wij werken.

Voor elke Go to market opdracht werken wij volgens een vaste methodologie: we analyseren, we plannen en we implementeren. Ongeacht of je een matuur familiebedrijf bent of een jonge start-up, onze methodologie blijft dezelfde.

Waarom? Omdat we geloven dat actie ondernemen zonder analyse hetzelfde is als schieten in het donker. En omdat je zonder een sterk plan, schietkansen zal missen en onnodig veel kruit zal verschieten zonder vangst. En omdat je tenslotte niets bent met analyseren en plannen als je er niets mee doet.

De analysefase vormt de basis voor alles wat volgt. Je mag het een marktonderzoek, een marktstudie of een marktanalyse noemen. Waar het op neer komt, is dat we kijken waar je als bedrijf vandaag in de markt staat, waar je naartoe wil met je nieuw product of dienst en welke gegevens je over die nieuwe markt beschikbaar hebt.
Ontbreken we informatie om een onderbouwd plan voor de lancering van je product of dienst te maken? Dan gaan we zelf op onderzoek. Door concurrentieanalyses, klantenbevragingen, interviews met medewerkers, beurzen te bezoeken, trendrapporten te analyseren, enzovoorts zorgen we voor een 360° analyse. Dat resulteert in een volledig beeld van je (toekomstige) markt en de meerwaarde en USP van jouw nieuwe dienst of product.

Hebben we een scherp beeld van de huidige situatie in het bedrijf, van je markt en waar we naartoe willen? Dan plannen we, samen met het team en/of de zaakvoerder, wat we de komende periode gaan doen om ons doel te bereiken. Wat moet er intern eerst nog aangepakt worden voor we de markt op kunnen? Moet onze dienst of product worden bijgesteld aan de marktverwachting? Wanneer starten we met communiceren? Via welke kanalen gaan we werken en wie neemt de verantwoordelijkheid op van welke actie? Welke budgetten gaan we waar investeren? We maken een planning op met exacte data, budgetten en verantwoordelijkheden. Zo weet iedereen wat er moet gedaan worden, wanneer en hoe. 

Staat het plan er? Dan is het tijd voor actie!

Wij zorgen dat je team klaar is om de uitrol te realiseren. Als je wil, kijken wij van op afstand mee. Heb je geen team of projectmanager die de rol van procesbegeleider en coördinator kan opnemen? Ook dan staat Kompagnon voor jou klaar als teamlead om dit project te laten slagen. Bij Kompagnon werken we toegewijd aan je project. We voorzien een vaste contactpersoon en een nauwe samenwerking. Zo kunnen we kort op de bal spelen en de nodige flexibiliteit bieden. 

Wij stellen ook graag ons breed netwerk in allerlei sectoren ter beschikking om de juiste partners en leads te vinden.

Dit is onze manier om ambitieuze bedrijven écht hun groeidoelstellingen te helpen realiseren. Gestructureerd, open en oprecht, met focus op resultaat. 


Zin om samen te werken?


Laat het ons weten!
We luisteren aandachtig naar je vragen en komen met een antwoord op maat.